Kollintzas Design

Φιλοσοφία

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΦΟΣ
ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
INTERIOR DESIGN ΜΕ ΔΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕ  ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ
ΑΡΜΟΝΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Για εμάς ένα κτίριο είναι ένα αναπόσπαστο σύνολο από εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, κάτι που στο σχεδιασμό μας επιβεβαιώνεται συχνά από τα υλικά που επιλέγονται. Η προσέγγιση μας στις κτιριακές μελέτες, είναι να επαναφέρουμε στο προσκήνιο διάφορα κινήματα αρχιτεκτονικής προσαρμοσμένα στο σήμερα, παίρνοντας έτσι θέση απέναντι στις αξίες της αισθητικής και την ανθρώπινη χρήση. Η αίσθηση πού προκαλούν τα κτίρια στο ανθρώπινο μάτι σε σχέση με τις αναλογίες τού ανθρωπίνου σώματος είναι καθοριστικός παράγοντας σε όλα τα στάδια τής μελέτης ενός κτίσματος. Γι αυτό, συχνά χρησιμοποιούμε ανάμεσα σε ποικιλόμορφα σχήματα όγκους που τείνουν να έχουν μια μονολιθική εξέλιξη η οποία θέλει το κτίσμα να μειώνεται καθώς υψώνεται .Προσπαθούμε  με τις συνθέσεις μας να περιορίσουμε τα αμέτρητα κακά παραδείγματα κτιρίων πού δείχνουν ότι «έπεσαν από τον ουρανό» ή που «δεν πατούν καλά στο έδαφος».Ας θυμηθούμε πως ο διάλογος μεταξύ της μορφής ενός κτίσματος και του τοπίου ξεκινάει από την ελληνική αρχαιότητα και οφείλουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό και στις μέρες μας .Όπως πίστευε ο μεγάλος αρχιτέκτονας  Le Corbusier: Αρχιτεκτονική είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι των μαζών όταν παρουσιάζονται στο φως, και τα κτίρια δεν είναι τίποτα άλλο από μηχανές που υπακούoυν σε πολύ ακριβείς κανόνες σύνθεσης και που δίνουν την ικανότητα στον χρήστη να περιπλανηθεί μέσα και γύρω από αυτά βιώνωντας πληθώρα συναισθημάτων.

Σκοπός μας ,από τα πρώτα σκίτσα σύλληψης ενός κτιρίου, είναι και η εσωτερική οργάνωση κάθε χώρου του, ακολουθώντας κρυφούς άξονες συμμετρίας / ισορροπίας ,θέτοντας πρωταγωνιστές χώρους ,άξονες μετάβασης, επιβλητικά σκηνικά /επίκεντρα ενδιαφέροντος,  βοηθητικούς χώρους που ακόμα και αυτοί βοηθούν στη συνολική σύνθεση.


Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ INTERIOR DESIGN

Πιστεύουμε πολύ στην μεταμόρφωση ενός χώρου που ανακαινίζεται ή που διαμορφώνεται για πρώτη φορά, και όχι στη διακόσμηση που τον μεταμφιέζει. Αλληλεπίδραση και διάλογος ανάμεσα σε όλους τους χώρους μιας κατοικίας χωρίς να απουσιάζει  μια λογική εξέλιξη του ύφους από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αρμονική συνύπαρξη του μοντέρνου με το κλασικό, όχι του συμβατικού με το καλοστημένο μουσειακό απρόσωπο ύφος.

Χώροι που δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται και δεν έχουν μοναδικό σκοπό μια εικόνα υπερχλιδής. Χώροι που δείχνουν ψυχή. Πολυτέλεια μπορεί να είναι η ενσωμάτωση μιας ιδιαίτερης θέας, η προφύλαξη  από την κακή αισθητική των γειτόνων, ή απλά οι αντανακλάσεις του φωτός με τα σκηνικά που αυτό παρουσιάζει, η αλλιώτικη χρήση ενός συμβατικού υλικού. Ο ορισμός του μέτρου, που χάνεται ακόμα και σε καλόγουστα σπίτια, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί σοβαρά τον αρχιτέκτονα ή διακοσμητή. Η αφαίρεση τελικά μερικές φορές προσθέτει!

Σκοπός  μας η δημιουργία χώρων που συνθέτουν προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή. Κάθε χώρος εκπέμπει μια πολύ συγκεκριμένη θέση ζωής. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να φέρουμε τη ζωή που θέλουμε στα μέτρα μας . Η διακόσμηση με την τεχνική “mix and match” μπορεί να προτρέπει την ανάδειξη της προσωπικότητας του χρήστη ενός χώρου, σκοπός όμως του αρχιτεκτονικού γραφείου μας είναι στο να συνάδει αυτή η τεχνική με την αρχιτεκτονική του συνόλου και του κτιρίου. Υποστηρίζουμε χώρους με καθαρή αρχιτεκτονική γλώσσα ακόμα κι αν χρειάζονται θυσίες για να “καθαρίσουν”, έτσι ώστε να υποστηρίξουν δυναμικά τη διακόσμηση που θα φιλοξενήσουν.

Θεωρία μας είναι πως τα έπιπλα είναι το ίδιο σημαντικά με τα σπίτια ,και πως ο σχεδιασμός τους πρέπει να υπακούει τυφλά σε αρχιτεκτονικούς κανόνες. Γι’ αυτό, ως μέρος της γενικής επιμέλειας μας σε έναν χώρο, χρησιμοποιούμε έπιπλα “sur measure” που έχουν την ικανότητα να φέρνουν πραγματική πολυτέλεια στο χώρο, ξεφεύγοντας μακριά από την τυποποίηση. Από τις αρχικές μας αρχιτεκτονικές κατόψεις θα δείτε τη διάταξη των επίπλων να σηματοδοτεί τις διαφορετικές λειτουργίες κάθε χώρου. Δημιουργία ιδανικού χρωματικού φόντου για την ανάδειξη όγκων, υλικών, επίπλων, αντικειμένων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το χρώμα είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή μας που δεν κοστίζουν τίποτα!

“Life is too short for an all-beige room!”

Πιστεύουμε πολύ στις διακριτικές ανακαινίσεις χώρων που κουβαλούν μέρος της ιστορίας ενός κτιρίου. Φτιάχνουμε χώρους που δεν ντρέπονται για το παρελθόν τους, αλλά που στέκονται περήφανα στο παρόν τους.

Η διακόσμηση για εμάς, θα πρέπει να ξεχειλίζει ακόμα και στα λουτρά και στις κουζίνες. Συχνά στις συνεργασίες μας θα μας ακούσετε να μιλάμε για κουζίνες που θυμίζουν σαλόνια κόντρα στη μιζέρια της εποχής που θέλει τα σαλόνια να θυμίζουν κουζίνες. Τι θα λέγατε για λουτρά με θεατρικότητα ή για έναν επαγγελματικό χώρο που προσελκύει πελάτες μόνο γιατί θυμίζει κατοικία; Ή για έναν εξωτερικό χώρο που να υπακούει σε οργάνωση εσωτερικού χώρου? Η οικονομία δικαιολογείται παντού εκτός από τη φαντασία!